1 november 2018

Rondje sauna


Rondje sauna

Wel eens een dagje wellness overwogen maar durft je het nog steeds niet aan? Bijvoorbeeld omdat iedereen naakt is, omdat je een hekel hebt aan het ijskoude bad erna of omdat je het niet fijn vindt om te zweten? Na het lezen van onderstaande wellness weetjes in de vorm van hét ‘rondje sauna’ ben je om.

1. Goed koelen is niet per se ijskoud
Heb je ook zo’n hekel aan het koelen? Dan is er goed nieuws! Je bent namelijk absoluut niet verplicht om na elk rondje sauna een dompelbad of een ijskoude stortdouche te nemen. Afkoelen is wel belangrijk, maar dat kan ook in het zwembad of door een rondje te lopen in de tuin. Het is wel essentieel dat je de dag koel eindigt: zo sluit je de poriën van de huid weer.

2. Een rondje sauna is passief sporten
Jouw hartslag versnelt in de sauna met zo’n vijftig procent. Dit versterkt gezonde lichaamsprocessen, zoals ontgiften en een goede doorbloeding. Een rondje sauna wordt daarom ook wel passief sporten genoemd.  Ja kan jouw lichaam zelfs trainen. Uiteindelijk wordt je lichaam minder gevoelig voor temperatuurverschillen en zal je minder snel kou vatten dan beginnende saunabezoekers.

3. Zweten werkt ontgiftend
Je verliest in de sauna 20 tot 40 gram zweet per minuut. Dat is in totaal ongeveer een halve tot anderhalve liter vocht mét afvalstoffen. Zweten werkt dus enorm ontgiftend. Het gaat daardoor infecties tegen, helpt tegen huidproblemen en verhoogt de weerstand. De warmte opent bovendien niet alleen de poriën, maar ook je geest. Zelfs stress zweet je er dus uit. Let wel even op dat je het vochtverlies compenseert door flink veel water en thee te drinken.

4. Een dagje wellness werkt pijn verlichtend
Spierpijn, rugpijn en pijn door reuma; warmte is een bekende pijnverlichter. Dat is niet zonder reden. Door de verbeterde doorbloeding wordt melkzuur in de spieren sneller afgevoerd. Door de warmte zal je minder snel verkrampen en kan je beter ontspannen. En warmte opent niet alleen de poriën, ook de geest: zelfs stress zweet je er makkelijker uit. Overtuigd? SpaSense heeft altijd leuke arrangementen en aanbiedingen samengesteld. Kom snel een dagje ontspannen? Bekijk al onze acties.