Thuis ontspannen


SpaSense is gesloten, het is winter en we moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Wat ga je dan doen? Spelletjes natuurlijk! Wij hebben een speciaal wellness ganzenbord gemaakt, een wellness bingokaart én een winactie. En bij spelletjes hoort uiteraard een lekker drankje.

Win een dagje wellness voor twee personen!

Wij hebben letters verstopt in de virtuele tour door het resort. In elke ruimte zijn informatiepunten waar je op kunt klikken om meer te lezen over de faciliteit, maar sommige informatiepunten bevatten nu een letter. Heb jij de elf letters gevonden en daar een woord van kunnen maken? Stuur jouw antwoord in en maak kans op een dagje wellness voor twee personen. Meedoen is mogelijk t/m 31 januari 2022 en de winnaar krijgt een bericht op dinsdag 1 februari 2022.

Virtuele tour

Antwoord inzenden

Kleur van water

Als we denken aan een zwembad, denken we aan blauw water. Maar waarom is dit eigenlijk? Dit heeft met meerdere factoren te maken. Wij leggen het je uit.

Wit licht bestaat uit verschillende kleuren. Water heeft de eigenschap om alleen de blauwe kleuren te weerkaatsen en rode kleuren te absorberen. Het blauwe licht keert dus sneller terug naar het oppervlak.

Daarnaast is de diepte van het bad van invloed op de kleur van het water. Hoe dieper het bad is, hoe donkerder het water. Dit komt omdat het licht er langer over moet doen om vanaf de bodem te reflecteren naar het oppervlak. Als de bodem een blauwe kleur heeft blijft dit dus blauw omdat water reageert op de kleur blauw. Hoe donkerder de ondergrond, hoe donkerder het water lijkt.

Wij mensen vinden het ook fijner als we in een helder bad gaan, zodat we kunnen zien wat er zich onder ons bevindt. De meeste zwembaden hebben daarom een lichte kleur. 

Masseer elkaar

Ervaar jij knelpunten in de rug, nek of schouders? Masseer elkaar! Steek wat geurkaarsen aan, zet een muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken;

  • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk. Doe dit een aantal keer.
  • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt hierbij gestimuleerd. 
  • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand.

Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan. Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar.

Wellness woordzoeker

Vanwege de coronamaatregelen zijn we weer zoveel mogelijk thuis. Spelletjes zijn dan ook razend populair tijdens de lockdown. Ben jij een echte sauna liefhebber? Dan is deze wellness woordzoeker echt iets voor jou. 

De woorden kunnen van links naar rechts, van rechts naar links, horizontaal, verticaal en diagonaal geschreven zijn. Sommige letters worden in meerdere woorden gebruikt.

Heb jij alle woorden gevonden? Dan vormen de letters die niet gebruikt zijn de oplossing. Veel succes en plezier! 

Woordzoeker downloaden

ALL SOCIAL 1080x1080 Wellness Woordzoeker 1

Contentpagina Wellness Bingo | De bingokaart!

Wellness bingo

Helaas blijven de deuren van ons resort nog gesloten en kunnen jullie niet genieten van een heerlijk dagje wellness. Het laatste bezoek aan de horeca of de sportclub is al weer een tijdje geleden en het wordt steeds lastiger om jezelf te vermaken. Gelukkig zijn er nog wel heel veel dingen die je wel kunt doen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om ook genoeg te ontspannen. Daarom hebben wij een wellness bingokaart gemaakt.

Print de kaart uit en daag jezelf uit om alle opdrachten te doen in een bepaalde periode. Succes en veel plezier!

Bingokaart downloaden

Wellness ganzenbord

Elk jaar gaat de spelletjeskast weer open en zijn we op zoek naar een leuk spel. Dit jaar hebben wij het klassieke Ganzenbord omgetoverd in een wellness ganzenbord!

Omdat we helaas niet kunnen genieten van een dagje wellness, is het nu wel mogelijk om een beetje wellness in huis te halen. Veel plezier!

Ganzenbord downloaden

Het wellness ganzenbord

TREATMENTS®

Haal de geuren van SpaSense in huis met de producten van TREATMENTS®! De productlijnen Uyuni, Shinshiro, Mahayana en Ceylon worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdient als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Ontvang updates rondom de coronamaatregelen;
  • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
  • Kom alles te weten over wellness & sauna;
  • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.