Opgietingen & saunarituelen bij SpaSense


Voor veel saunagangers is een dagje wellness niet compleet zonder opgieting. Dit wordt als de ultieme saunabeleving gezien. Ben je benieuwd naar wat een opgieting precies is en waarom het zo’n bijzondere sensatie is? Lees dan snel verder! 

Naast een opgieting zijn er natuurlijk nog meer wellnessrituelen. Wij leggen je op deze pagina precies uit welke rituelen er zijn en wat de rituelen betekenen.

Opgieting


Een opgieting is een van de bekendste saunarituelen. Bij dit ritueel neem je plaats in een speciale opgietsauna. Bij SpaSense is dit de prachtige kelosauna buiten. Tijdens de opgieting wordt er een mengsel van water en speciale oliën op hete stenen gegoten. Dit zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur stijgt, terwijl de temperatuur daalt. De saunameester zwaait met een handdoek en verspreidt zowel de heerlijke geur van de speciale oliën als de warme lucht. Door de warmte van de opgieting ga je transpireren waardoor je huid van binnenuit gereinigd wordt. Check bij aankomst op welke tijden de opgietingen worden gegeven. Deze zijn geheel kosteloos.

Klankschaalsessie


Tijdens een klankschaalsessie wordt er gebruik gemaakt van meerdere klankschalen en andere akoestische instrumenten. Door middel van het aanslaan met een klopper van de klankschaal ontstaat er een ondertoon en een boventoon. Deze klank wordt als zeer aangenaam en rustgevend ervaren. De schalen brengen subtiele maar toch krachtige trillingen voort die de energiebanen (chakra's) van ons lichaam kunnen doen raken. Je lichaam laat spanning los en komt meer in balans. Het resultaat is een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Reserveer direct

Rasul


De Rasul is een eeuwenoud Oriëntaals badritueel. Samen met andere gasten neem je plaats in een speciale rasulruimte en krijg je een speciaal kruidenmengsel, de Rasul, die je op je lichaam aanbrengt. Een rasulbehandeling is reinigend en verwijderd het vuil uit je poriën. Door de combinatie van verwarmde banken en de prachtige ruimte ervaar je een unieke beleving. 

Reserveer direct

TREATMENTS® geurenreis


Deze vorm van een opgieting is milder dan een reguliere opgieting. Hierdoor is dit ritueel zeer geschikt voor beginnende saunabezoekers. Tijdens de geurenreis ervaar je een milde opgieting met heerlijke TREATMENTS® geuren, waarna je een bezoek brengt aan een koud en een warm bad. Hierna ga je terug naar de sauna en krijg je een heerlijke warme crème.

Reserveer direct

Reserveer direct jouw dagje wellness

Reserveren